خانه هوشمند ، رویای دیروز، نیاز امروز

این وبلاگ به معرفی خانه هوشمند و تکنیک های مربوط به هوشمند سازی می پردازد.

خانه هوشمند ، رویای دیروز، نیاز امروز

این وبلاگ به معرفی خانه هوشمند و تکنیک های مربوط به هوشمند سازی می پردازد.

کاربرد ترموستات تابستانی

ترموستات‌های تابستانی بطور گسترده ای در سیستم های تهویه مطبوع تابستانی، سرد خانه ها، یخچال فریزرها، آب سردکن ها، کنترل درجه حرارت در برج های خنک کننده، فن دستگاه هوا ساز، فن کویل و به طور کلی تمام دستگاه های برودتی ‚ صنعتی ‚ تجاری و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرند و انتخاب، تنظیم و کاربرد این دستگاه‌ها بستگی به درجه حرارت مورد نظر دارد.

این ترموستات ها به‌عنوان تحریک کننده اتوماتیک مثل یخچال ها و یا برای کنترل ایمنی در برابر یخ زدگی مورد استفاده قرار می‌گیرند. از جمله معروف ترین این ترموستات‌ها می‌توان به ترموستات آنتی فریز (ضد یخ زدگی) اشاره کرد که در سیستم های تهویه مطبوع تابستانی و اپراتور های آبی برای جلوگیری از انجماد آب به کارمی روند.


انواع ترموستات از نظر مکان نصب

انواع ترموستات را می توان بر اساس مکان نصب به دسته های زیر تقسیم کرد:

- از نظر محل نصب 

ترموستات های این دسته به نامهای اتاقی، کانالی، مستغرق و جداری تقسیم می شوند.

- از نظر نوع عملکرد

ترموستات های این دسته به انواع قطع و وصلی و تدریجی تقسیم می شوند.

- از نظر حرارت

این دسته از ترموستات ها به انواع حرارتی و برودتی معروفند.

از نظر رنج

رنج ترموستات ها را می توان زیر صفر و بالای صفر در نظر گرفت.

- از نظر تعداد مراحل کار

ترموستات ها از لحاظ تعداد مراحل کار، به یک مرحله ای، دو مرحله ای و پله ای(استپ کنترل) تقسیسم می شوند.

- از نظر نوع سنسور

ترموستات های این گروه به نامهای بیمتالی، فانوسه ای، رئوستا و دیافراگمی معروفند.

- از نظر فصلی

ترموستات ها به سه نوع تابستانی، زمستانی و دو فصلی تقسیم می شوند.


کاهش دما برای افزایش عمر آبگرمکن

از جمله بهترین گزینه هایی که به کاهش مصرف خانگی کمک می کند، تنظیم دمای آبگرمکن است. به همین دلیل بهتراست ترموستات آبگرمکن روی کمترین درجه تنظیم شود. لازم به توضیح است که به ازای هر 5 درجه کاهش دما، 3 تا 5 درصد در هزینه آبگرمکن صرفه‌جویی می‌شود.

هنگام رفتن به سفر بهتر است ترموستات روی پایین ترین درجه ممکن تنظیم شده یا آبگرمکن به طور کلی خاموش شود.
آبگرمکن‌های برقی هم بهتر است به زمان سنج مجهز شوند که هنگام شب بطور اتوماتیک خاموش شده و صبح زود روشن شوند. زمان سنج‌ها هزینه زیادی ندارند و در کمتر از یک سال با صرفه جویی در مصرف می‌توانند هزینه خود را جبران کنند.

شیر کنترل دمای خود عملگر چیست؟

شیرهای کنترلی خود عملگر یا ترموستاتیک انواعی از شیرها هستند که در سیستم‌های انتقال حرارت به‌کار می روند. این شیرها همانند شیرهای موتوری، دارای یک سنسور دمائی ساده و اکچوایتور هستند که توسط یک پل ارتباطی که Capillary نامیده می‌شود به یکدیگر متصل می‌شوند و می‌توانند به‌راحتی دمای مورد نظر سیال خروجی و مسیر جریان آن را کنترل کنند.

در نوعی از شیرهای کنترلی که مانند ترموستات عمل می کنند، امکان دسترسی به قسمت تنظیم دما وجود ندارد و به راحتی می توان از اکچوایتور استفاده کرد. قسمت کنترل دما بر روی اکچوایتور و زیر شیر کنترلی نصب می شود. خانواده دیگری از سنسورهای حرارتی شیرهای کنترلی ترموستاتیک، در واقع مدل‌هایی هستند که دیگر نیازی به نصب بخش انتخاب نقطه تنظیم روی سنسور ندارند که البته این مدلها برای مواردی مناسب هستند که امکان دسترسی به پایه شیر و یا سنسور وجود نداشته باشد. 


ترموستات‌های امروزی


ترموستات
قسمتی از سیستم حرارت مرکزی است که با قطع و وصل کردن عوامل گرما زا می تواند درجه حرارت را ثابت نگه دارد.
ترموستات‌ها بیشتر در کتری‌ها، دیگهای بخار، اتومبیل‌ها، فضاپیماها و سایر دستگاه‌های حرارتی کاربرد دارند و امروزه در خانه‌های هوشمند هم مورد استفاده قرار می‌گیرند.
پیش از این در ساخت ترموستات ها از ورقه های نازک فلزی استفاده می شد که با بالا رفتن درجه‌ی حرارت، این ورقه ها منبسط  و خم شده و مدار را متصل می کردند. اما ترموستات های امروزی الکترونیکی هستند و حتی در درجه حرارت خیلی بالا هم که فلزات ذوب می شوند، قادر به کار کردن هستند.